Bønnesalat med bagte løg, ristede mandler og parmesan
Super salat med bønner, bagte løg og de knasende ristede mandler for slet ikke at glemme den skønne parmasan.
Ingredienser
2 rødløg
1-2 kviste rosmarin
salt og peber
2-3 spsk olivenolie
lidt balsamico
150 g grønne bønner
100 g blommetomater
½ dl groft hakkede mandler
½ dl høvlet parmesan
½ potte basilikum
Sådan laver du bønnesalat
Pil løgene og skær dem i både. Kom løgene i en bradepande med bagepapir i bunden og krydr med hakket, frisk rosmarin, salt, peber og olivenolie. Bag løgene ved 175 grader i ca. 40 min. til de er møre og let gyldne. Dryp de bagte løg med lidt balsamico og krydr med ekstra peber.
Nip bønnerne og kog dem i vand med salt ca. 5 min til de er møre. Halvér tomaterne.
Rist de hakkede mandler gyldne på en tør pande og drys dem med lidt salt.
Vend de bagte løg sammen med de kogte bønner, tomater, citronsaft, ristede mandler, parmesan og basilikum.
Tip
Salaten er også god til stegt kylling.