Bønnesalat
SPONSORERET indhold

Bønnesalat med chili, tomat og ristet makrel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frisk bønnesalat med vitaminrige grønsager

Af: Søren Ejlersen, Frank van Beek, Jacob Dietz og Susanne Knutzen Foto: Rishi
02. jan. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

2 friske makreller
200 g snitbønner
200 g voksbønner
50 g borlottibønner (bælget vægt)
15 små tomater
½ frisk rød chili
½ dl god olivenolie
3 spsk æbleeddike
1 tsk akaciehonning
salt og friskkværnet peber
½ bundt bredbladet persille
friskbagt groft brød

Sådan gør du:

  1. Skær makrellerne i fileter, fjern benene og skrab skindet. Få evt. din fiskehandler til det. Skær enderne af snit- og voksbønnerne og bælg borlottibønnerne. Blancher alle bønnerne i letsaltet vand i 1 minut, eller til de er møre, men stadig har bid. Læg bønnerne direkte i koldt vand og sigt efterfølgende vandet fra.
  2. Skær tomaterne i halve og chilien i fine strimler. Vend tomater og chili med bønnerne. Lav en dressing af olie, eddike, honning, salt og friskkværnet peber. Vend bønnerne godt rundt i dressingen.
  3. Steg makrelfileterne på en varm pande i lidt olie, først på skindsiden i ca. 2 minutter, så de
  4. bliver helt sprøde og gyldne. Vend fileterne og steg dem i yderligere 30 sekunder. Tag makrelfileterne af panden og anret dem på et fad me skindsiden opad og bønnesalaten henover. Drys til sidst med bredbladet persille og server med godt brød.

Tip! Bønnerne kan også serveres som tilbehør til stegt eller grillet kylling eller kalv.


Opskriften er fra Søren Ejlersen, Frank van Beek og Jacob Dietz bog, "Aarstidernes køkkenhave"