Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på braiseret lammeskank med perlebyg og æble
Foto: Mikkel Adsbøl Braiseret lammeskank med perlebyg og æble

Opskrift på braiseret lammeskank med perlebyg og æble

Braiseret lammeskank med perlebyg og æble

Perlebyggen er et sundt alternativ til ris. Perlebyg er polerede bygkerner. Det er derfor ikke et fuldkornsprodukt, men det indeholder mange fibre.

plate 4
printer Print

200 g perlebyg
1 lammeskank, ca. 800 g
2 madæbler
3 skalotteløg, pillede
2 dl hvidvin
1 dl hasselnødder
ramsløg
persille
dild.

Energi pr. person:
674 Kcal

Sådan laver du braiseret lammeskank:

Sæt perlebyggen i blød i 8 timer i rigeligt vand.

Brun lammeskanken i en lille bradepande ovnen ved 250 g i 15 min. Skru ned til 160 grader.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Skær løgene i både og kom dem sammen med hvidvin, salt og peber op i bradepanden til lammeskanken. Luk tæt med sølvpapir og braiser det i ovnen i to timer Tag bradepanden ud og skum fedtet fra. Det letteste er, at komme fonden i en gennemsigtig skål, så kan du lettere se, hvad der er fedt og hvad der er fond.

Hæld fond, æble og løg over perlebygen, som koges mør efter anvisning på pakken. Kom evt. mere vand i hvis det er nødvendigt. Rist hasselnødderne på en tør pande. Hak dem groft og bland det med hakket persille, dild og ramsløg. Anret lammeskanken på perlebygen og drys med hakkede nødder og urter. 

Prøv også spidskålssalat med varmrøget laks

Hvis du ikke har ramsløg..

Hvis du ikke kan få fat i ramsløg, så kan du bruge finthakket hvidløg i stedet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lam, Dansk mad og Hovedret