Opskrift på braiseret lammeskank med perlebyg og æble
SPONSORERET indhold

Braiseret lammeskank med perlebyg og æble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Perlebyggen er et sundt alternativ til ris. Perlebyg er polerede bygkerner. Det er derfor ikke et fuldkornsprodukt, men det indeholder mange fibre.

Af: Marie Steenberger Foto: Mikkel Adsbøl
11. aug. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

200 g perlebyg
1 lammeskank, ca. 800 g
2 madæbler
3 skalotteløg, pillede
2 dl hvidvin
1 dl hasselnødder
ramsløg
persille
dild.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    674 Kcal

Sådan laver du braiseret lammeskank:

Sæt perlebyggen i blød i 8 timer i rigeligt vand.

Brun lammeskanken i en lille bradepande ovnen ved 250 g i 15 min. Skru ned til 160 grader.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Skær løgene i både og kom dem sammen med hvidvin, salt og peber op i bradepanden til lammeskanken. Luk tæt med sølvpapir og braiser det i ovnen i to timer Tag bradepanden ud og skum fedtet fra. Det letteste er, at komme fonden i en gennemsigtig skål, så kan du lettere se, hvad der er fedt og hvad der er fond.

Hæld fond, æble og løg over perlebygen, som koges mør efter anvisning på pakken. Kom evt. mere vand i hvis det er nødvendigt. Rist hasselnødderne på en tør pande. Hak dem groft og bland det med hakket persille, dild og ramsløg. Anret lammeskanken på perlebygen og drys med hakkede nødder og urter. 

Prøv også spidskålssalat med varmrøget laks