Ingredienser
500 g hvide asparges
½ spsk. olivenolie (eller koldpresset rapsolie)
salt og peber
1 bundt radiser
2-3 skoleagurker
300 g røget laks (i skiver)
Dressing:
200 g rygeost (uden kommen)
2-2½ dl fløde
- Skræl de hvide asparges, og knæk de træede ender af. Skær tykke asparges igennem på langs.
- Steg de hvide asparges på en varm pande med olie, til de er mørkebrune og møre, men stadig har bid – ca. 4 min. Drys med salt og peber.
- Rens radiserne. Vask agurkerne, og ”skræl” dem i tynde bånd. Skær laksen i korte, brede strimler.
- Dressing:
- Blend rygeost med fløde til passende konsistens, og smag til med salt og peber. Fyld dressingen i en sprøjtepose.
- Læg de stegte asparges på et fad, og sæt dressingen rundt omkring i små klatter. Drys med agurkebånd, radiser og røget laks.