Rødbedesalat med bresaola
Skøn salat med rødbede og bresaola - server salaten med sprøde løgringe toppen
Ingredienser
Salat:
300 g rødbeder
4 spsk cremefraiche 18 %
1 spsk grov sennep
2 spsk vand
1 tsk fint salt
2 dl neutral olie
20 skiver bresaola
Løgringe
3 spsk fuldkorns hvedemel
1 dl vand
parmesanost i flager
1 stort rødløg
Sådan laver du salat & løgringe
1. Kog rødbederne møre i ca. 30 minutter i saltet vand. Lad dem køle af og smut skindet af. Skær dem i tern og vend med cremefraiche, sennep og vand. Smag til med ½ tsk. fint salt.
2. Hæl olien i en gryde og varm den op til fritering. Tjek at olien er varm ved at komme træ-enden af en tændstik ned i – det skal syde.
3. Rør imens en tyndtflydende dej af fuldkornsmel, vand og ½ tsk. fint salt. Skær løget i tykke skiver og klem ringe ud af hver skive. Dyp løgringene i dejen, så der hænger lidt, men ikke en hel masse dej ved. Fritér løgene i den varme olie i 2-3 minutter. Læg dem over på en tallerken med køkkenrulle.
4. Anret fem skiver bresaola pr. tallerken. Kom rødbeder over og sprøde løgringe. Drys med flager af parmesanost. Servér med rustikt brød til.