Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Bresaola opskrift med rødbeder
Foto: Line Thit Klein Bresaola med rødbeder

Rødbedesalat med bresaola

Rødbedesalat med bresaola

Skøn salat med rødbede og bresaola - server salaten med sprøde løgringe toppen

40 minutter
Print
Rødbedesalat med bresaola til 4 personer

Salat:
300 g rødbeder
4 spsk cremefraiche 18 %
1 spsk grov sennep
2 spsk vand
1 tsk fint salt
2 dl neutral olie
20 skiver bresaola

Løgringe
3 spsk fuldkorns hvedemel
1 dl vand
parmesanost i flager
1 stort rødløg

Sådan laver du salat & løgringe

1. Kog rødbederne møre i ca. 30 minutter i saltet vand. Lad dem køle af og smut skindet af. Skær dem i tern og vend med cremefraiche, sennep og vand. Smag til med ½ tsk. fint salt.

2. Hæl olien i en gryde og varm den op til fritering. Tjek at olien er varm ved at komme træ-enden af en tændstik ned i – det skal syde.

3. Rør imens en tyndtflydende dej af fuldkornsmel, vand og ½ tsk. fint salt. Skær løget i tykke skiver og klem ringe ud af hver skive. Dyp løgringene i dejen, så der hænger lidt, men ikke en hel masse dej ved. Fritér løgene i den varme olie i 2-3 minutter. Læg dem over på en tallerken med køkkenrulle.

4. Anret fem skiver bresaola pr. tallerken. Kom rødbeder over og sprøde løgringe. Drys med flager af parmesanost. Servér med rustikt brød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Rødbeder, Sandwich, Dansk mad, Forret og Frokost