Brødstænger
SPONSORERET indhold

Brødstænger

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du opskriften på brødstænger med seks overraskende slags fyld og pynt.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
29. dec. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 50 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 1 time
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
25 g gær
3 dl vand
125 g fuldkornshvedemel eller fuldkornsdurummel
2 spsk olivenolie
2 tsk groft salt
ca. 300 g hvedemel
Fyld + pynt:
pesto eller tapanade + sesamfrø
revet parmesanost + blå birkes
hvidløgsolie + flagesalt
hakket rosmarin + flagesalt
friskkværnet sort peber + flagesalt
chiliflager + flagesalt

  1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader) og tilsæt fuldkornsmel, olivenolie og salt. Rør hvedemel i dejen og ælt den til en glat og elastisk dej. Dæk skålen med film eller et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft (225 grader alm. ovnvarme). Vend dejen ud på et meldrysset bord og klap den ud til en firkant, ca. 40 x 60 cm. Del den i så mange stykker, som du vil lave varianter.
  3. Pensl/drys et dejstykke med det valgte fyld og fold dejen sammen, så fyldet er indeni. Pensl eller stænk med vand og vend dejpakken i det valgte pynt. Skær dejen i strimler og sno, tril og træk dem til lange tynde dejstænger. Læg dem på bageplader med bagepapir.
  4. Sæt pladerne i ovnen, efterhånden som de bliver fyldt. Stænk/ spray med lidt vand og bag brødstængerne 15-20 min. – alt efter tykkelse. Afkøl dem på en bagerist.