Brød med brombær og rug
SPONSORERET indhold

Brød med brombær og rug

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv opskriften på dette skønne brød med brombær og rug, som både er smukt på en buffet og smager fantastisk.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
24. aug. 2020 | Mad | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

Dej:

25 g gær
4 dl lunkent vand
1 spsk. olie
f.eks. nøddeolie eller solsikkeolie
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
2 dl rugflager eller havregryn
500 g hvedemel, gerne italiensk

Fyld:

100 g brombær
3 spsk. sukker

Sådan gør du:

  1. Dej: Udrør gæren i vandet. Tilsæt olie, salt, sukker, rugflager og halvdelen af hvedemelet. Lad det stå 10 min. tildækket.
  2. Tilsæt resten af hvedemelet, og rør dejen godt sammen. Den skal være fugtig, og kan ikke æltes.
  3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
  4. Form dejen til et ovalt brød på bagepapir. Lad brødet efterhæve ca. 30 min.
  5. Fyld: Vend skyllede og afdryppede brombær i sukker, og pres dem ned i dejen flere steder.
  6. Bag brødet ca. 40-45 min. ved 200 gr. på anden nederste ovnribbe.

Anbefalet til dig