Brombær-galette med hasselnødder
SPONSORERET indhold

Brombær-galette med hasselnødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En nem og rustik tærte, der kan laves med sæsonens bær – som brombær netop nu. Hasselnødderne i mørdejen giver både en lidt grov konsistens og en dejlig nøddesmag. Server med kold flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
03. okt. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Giver ca. 10 stykker tærte

Hasselnøddemørdej:
300 g hvedemel
100 g mellemfint hakkede hasselnødder
100 g flormelis
200 g smør, koldt
1 stor æggeblomme

Bærfyld:
300 g frosne eller friske brombær
100 g sukker
1 spsk maizenastivelse

Sådan laver du brombær-gallette:

Bland mel, nødder og flormelis, og smuldr det kolde smør i.Saml med æggeblommen, og tilsæt evt. en anelse koldt vand, hvis dejen virker tør. Lad den hvile på køl i ca. 1 time.

Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en cirkel på ca. 6 mm i tykkelsen. Si væden fra de optøede bær, og fordel dem over dejen, lad en kant være tilbage på ca. 4-5 cm. Drys bærrene med sukker og dernæst maizenastivelsen.

Fold kanten af dejen ind over bærrene hele vejen rundt, og bag tærten ved 190 grader i ca. 30 minutter.

Lad den køle helt af før servering – med flødeskum eller vaniljeis til!

PRØV OGSÅ: Scones med citrus