TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Brownie-kaffeis-sandwich
Foto: Betina Hastoft

Brownie-kaffeis-sandwich - opskrift fra Hendes Verden

Brownie-kaffeis-sandwich

printer Print
plate 4-6 personer

Brownie (4-6 personer)
300 g mørk chokolade
250 g smør
300 g sukker
3 store æg
60 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Kaffeis (6-8 personer)
¼ l piskefløde
¾ l sødmælk
200 g lyst rørsukker
2 tsk. flydende honning eller glukose
10-15 g Nescafé-pulver
Tilbehør:
flødeskum

  1. Smelt langsomt smør, sukker og chokolade sammen i en gryde. Pisk æggene i chokolademassen, et ad gangen. Vend sigtet hvedemel blandet med bagepulver i, og vend det rundt.
  2. Fordel dejen i en form foret med bagepapir, ca. 30 x 22 cm. 3. Bag kagen ca. 35 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og skær den i tern. Den skal være blød og konfektagtig i midten og sprød på toppen.
  3. Issandwich laver du ved at fordele kaffeis mellem 2 stykker brownie. Server evt. flødeskum til.
  4. Kaffeis: Varm fløde, mælk, sukker og honning op i en gryde under omrøring. Det må ikke koge, men skal bare varmes, til sukkeret er opløst.
  5. Udrør kaffepulver i blandingen. Afkøl blandingen i koldt vandbad. Rør indimellem. Stil herefter i køleskab, til blandingen er helt kold.
  6. Kom nu blandingen i en ismaskine, og kør det. Smager godt blødt som softice. Har du ikke en ismaskine, kan du fryse blandingen til grødis. Komme det i en foodprocessor og mixe det igennem. Derefter fryse igen i 3-4 timer. Tag isen op og lad den blive en anelse blød. Kom isen i foodprocessoren igen, og kør den til softicekonsistens. Server straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Brownie, Chokoladekage og Dessert