Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 30-60 min.
Bagetid: 50 min.
Tærtedej:
100 g valnødder
150 g mel
50 g flormelis
100 g koldt smør
2-3 spsk iskoldt vand
Fyld:
100 g smør
125 g mørk chokolade
3 æg
250 g sukker (gerne 50:50 hvidt sukker og rørsukker)
1 tsk vaniljesukker
50 g hvedemel
100 g valnødder
Pynt: evt. mørk chokolade
Tilbehør: flødeskum eller vaniljeis
- Tærtedej:
Hak valnødderne meget fint – gerne i en foodprocessor. Bland mel, valnødder og flormelis og hak det sammen med det kolde smør – gerne i en foodprocessor. Tilsæt iskoldt vand og saml hurtigt dejen. Pak den ind og lad den hvile i køleskab ½-1 time. - Browniedej
Smelt smør og chokolade over vandbad eller ved meget svag varme og lad det afkøle. Tænd ovnen på 175 grader.Pisk æggene sammen med sukker og vanilje og tilsæt sigtet mel, chokoladesmørret og grofthakkede valnødder. - Rul tærtedejen ud i ½ cm tykkelse og læg den i en tærteform eller springform (24-26 cm).
- Fordel brownieblandingen på tærtedejen og bag tærten ca. 50 min. – tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og stil tærten til afkøling på en rist. Pynt evt. med høvlet, hakket eller smeltet chokolade. Nyd tærten i små stykker med flødeskum eller vaniljeis.