Brune kager
SPONSORERET indhold

Brune kager: fryseegnede

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav evt. en dobbeltportion og frys dejen til brunkager i ruller – så er det nemt at bage flere brunkager, når kagedåsen er tom.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
26. nov. 2018 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 120 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time.
Hviletid: 1 døgn
Bagetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
1 tsk potaske
1 spsk varmt vand
125 g smør
100 g sirup
75 g sukker
50 g farin
250 g hvedemel
1 tsk st. kanel
1/2 tsk st. ingefær
1/2 tsk st. nelliker
1/2 tsk allehånde
75 g hakkede smuttede mandler
25 g hakket sukat

  1. Rør potaske ud med vand. Smelt smør, sirup og sukker i en gryde under omrøring og rør potasken i.
  2. Hæld det over i en stor skål og lad det køle lidt af. Bland mel og de øvrige ingredienser godt sammen og rør det i sukkermassen.

    PRØV OGSÅ: Jødekager & Fedtebrød med romglasur

  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den glat. Del den i 2 stykker og form dem til ca. 4 cm tykke pølser.
  4. Pak dem ind og læg dem i køleskabet min. 1 døgn.
  5. Skær dejen i tynde skiver med en skarp kniv og læg dem på bageplader med bagepapir.
  6. Bag dem ca. 8 min. ved 180 grader. Lad dem afkøle på en rist og læg dem i kagedåser.

Anbefalet til dig