Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bruschetta med krydret rejesalat
Foto: Thomas Hergaard

Bruschetta med krydret rejesalat - opskrift fra Hjemmet

Bruschetta med krydret rejesalat

Spændende og anderledes bruschetta med rejesalat

plate (6 personer)
printer Print

Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
400-500 g rejer
6-12 skiver lyst brød
Dressing:
30 g soltørrede tomater
3 dl kogende vand
25 g mandler eller hasselnødder
1 fed hvidløg
½ frisk chili
2 spsk jomfruolivenolie
1 spsk vineddike eller citronsaft
salt og peber
2 spsk hakket basilikum eller persille

  1. Læg de soltørrede tomater i en skål og overhæld med kogende vand. Lad dem trække min. 20 min.
  2. Rist mandler eller nødder på en pande 2-4 min. og hak dem i en foodprocessor. Tilsæt hvidløg, afdryppede tomater samt fintsnittet chili (uden frø og mellemvægge). Kør det jævnt og tilsæt olivenolie og tomatvæde til passende konsistens. Smag til med vineddike eller citronsaft, salt og peber.
  3. Vend afdryppede rejer i dressingen og tilsæt finthakket basilikum eller persille. Anret på ristet brød og pynt evt. med basilikum eller persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Bruschetta og Forret