Opskrift på bryst af grambogaardgris med sprød svær, fyldt med pigeon æbler og tørrede tranebær
SPONSORERET indhold

Bryst af grambogaardgris med sprød svær, fyldt med pigeon æbler og tørrede tranebær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Mette Mølbak Foto: Line Thit Klein
12. nov. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
9

Ingredienser

1 svinebryst(kogeflæsk) med svær, 1,8 til 2 kg
3-4 pigeonæbler
1 dl tørrede tranebær
2-3stilke frisk rosmarin, bladene hakkes fint
1 finthakket skalotteløg
1 spsk. honning
Salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

Skær æblerne i kvarte, tag kernehuset ud og skær æblerne i grove tern. Bland æbletern, tørrede tranebær, hakket skalotteløg, honning og rosmarin med en smule salt og peber. Rids sværen på svinebrystet i 1½ cm brede ridser på den ene led og derefter på den anden, så sværen er ridset i tern. Skær kun ned til fedtet og ikke til kødet, da der kan boble væske op, som ødelægger den sprøde svær.

Skær derefter ét snit ind til midten af stegen fra hver ende, så snittene går gennem stegen på langs. Derved opstår en lomme, hvori æble-tranebær-blandingen stoppes ind. Endehullerne lukkes med et par stegenåle.

Gnid kødsiderne og sværen grundigt med salt, læg grisen i et fad og sæt den i ovnen ved 150 grader i 1 time og 50 min. De sidste 10-15 min. skrues ovnen op på 250 grader. Hold godt øje med gris og svær i disse minutter; sværen skal boble op og få en gyldenbrun farve. Når den har det, tages grisen ud og hviler i 20 minutter, inden den skæres for.

TIP:
Brug rester af stegen på smurt rugbrød eller i en ribbenstegssandwich.