Budding med kanel og karamel
SPONSORERET indhold

Budding med kanel og karamel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Desserten kan også nydes uden det sprøde karamellåg med en skefuld flødeskum i stedet. Du kan også lave karamellen ved siden af på en pande og dryppe den på cremen lige inden servering.

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
26. apr. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
6 skåle

Ingredienser

6 æggeblommer
1 dl rørsukker
2 stængler kanel
skal af ½ usprøjtet citron
skal af ½ usprøjtet appelsin
½ liter sødmælk
50 g sukker
Pynt:
Friske bær

  1. Pisk æggeblommerne og sukker med en håndmikser, til det er lyst og cremet. Tilsæt kanelstængler, fintrevet citron- og appelsinskal samt mælk. Opvarm blandingen over svag varme under konstant omrøring, indtil grydens indhold får en cremet konsistens.
  2. Fjern gryden fra varmen, og tag kanelstænglerne op. Fordel cremen i 6 ildfaste små skåle. Lad cremen blive helt kold i køleskab.
  3. Drys sukker i skålene, og placer dem under grillen på øverste rille i ovnen ca. 5 min., til sukkeret karamelliserer. Du kan også bruge en gasbrænder.
  4. Serveres straks sammen med lidt friske bær.