Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Burger med avocado og fritter
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD

Burger med avocado og fritter - opskrift fra Hjemmet

Burger med avocado og fritter

Hjemmelavet burger med guacamole og pommes fritter.

4 personer
Print

Arbejdstid: 35 min.
Bage-/stegetid: 30 min.
6 store kartofler
1 spsk. olie
2 modne avocadoer
¼ agurk
1 fed hvidløg
salt og peber
limesaft (efter smag)
1 tomat
1 salathoved
1 lille løg
400 g hakket oksekød
smør til stegning
4 burgerboller

  1. Skrub kartoflerne, skær dem i både, vend dem i olie, og læg dem på bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 225 grader i 25-30 min.
  2. Mos avocadokødet, og bland det med revet agurk og presset hvidløg. Smag til med salt, peber og limesaft.
  3. Skær tomaten i skiver, skyl salaten, og skær det pillede løg i tynde skiver.
  4. Form kødet til 4 store, flade bøffer. Drys med salt og peber, og steg dem på begge sider.
  5. Rist imens de flækkede boller.
  6. Læg burgerne sammen, og servér med kartoflerne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Burger, Pommes frites, Avocado og Hovedret