Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
50 g smør
2½ dl mælk
1 dl vand
25 g gær
1 spsk sukker
2 tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
1 æg
ca. 600 g hvedemel
1 æg til pensling
sesamfrø
- Smelt smørret og tilsæt mælk og vand, så væsken kommer under 37 grader.
- Rør gæren ud i væsken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og sammenpisket æg.
- Rør melet i dejen og ælt den godt igennem. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker. Form dem til boller og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
- Tryk dem flade og lad dem hvile, mens ovnen bliver 200 grader (varmluft).
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bag dem 12-15 min. og lad dem afkøle på en rist.