Butter Chicken opskrift
SPONSORERET indhold

Butter chicken

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
24. feb. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Butter chicken
1 god kylling af ca. 2 kg
3 dl drænet yoghurt
½ tsk salt
3-4 fed hvidløg, skåret i skiver
1½ spsk ingefær, revet
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt spidskommen
1 tsk garam masala
¼ tsk stødt gurkemeje
¼ tsk knust chili
½ lime – saften heraf

1 spsk olivenolie
1 løg
¼ tsk tandoori-krydderi
½ tsk paprika
1 dåse hakkede, flåede tomater
50 g smør
½ dl piskefløde.

Tilbehør: kogte ris

Sådan gør du

Kyllingen renses for evt. indmad og parteres i 8 stykker. Træk skindet af kyllingestykkerne.
Den drænede yoghurt røres sammen med salt, hvidløg, ingefær, koriander, spidskommen, garam masala, gurkemeje, chili og limesaft. Kom yoghurt-marinaden over kyllingestykkerne, og rør godt rundt. Sæt kødet i køleskabet nogle timer – og meget gerne til dagen efter, hvis du har tid til det. Jo længere kødet trækker, jo bedre bliver retten.

Kom lidt olie i en gryde og brun de yoghurt-marinerede kyllingestykker på alle sider. Tilsæt marinaden som er tilbage i skålen – læg låg på gryden, og lad det simre ved jævn varme 35-40 min, indtil kyllingestykkerne er gennemstegte. Vend kyllingestykkerne et par gange undervejs.

Pil og hak løget, og skær det i små tern. Steg løgene møre i lidt olivenolie ca. 5 min, tilsæt lidt tandoori-krydderi, paprika og hakkede, flåede tomater og lad det simre 5-8 min. Krydr med salt og peber, og rør det bløde smør heri. Lad det simre 1 min og tilsæt så piskefløde, og rør det rundt. Kom saucen op i gryden til kylling, saft og yoghurt-marinaden, og bland det godt sammen. Krydr med salt, peber og limesaft, og opvarm det hurtigt, og servér med kogte ris.