Byens bedste tærte
Byens bedste tærteopskrift fra bloggen Green Kitchen Stories
Ingredienser
Giver 1 stor tærte (20 cm) eller 4 små (10 cm)
Tærtebund:
65 g rismel
45 g mandelmel
(eller kastanjemel)
2 spsk kartoffelmel eller majsstivelse
½ tsk havsalt
3 spsk olivenolie,
kokosolie eller ghee
+ lidt til formen
3 spsk isvand
Fennikelfyld:
1¼ dl kokosmælk
2 æg, sammenpiskede
½ tsk revet muskatnød
2 kviste rosmarin, kun bladene, hakket fint
salt og friskkværnet
peber
1 fennikel, skåret i
meget tynde skiver
Sådan gør du:
Sigt de forskellige slags mel til tærtebunden i en skål sammen med stivelse og salt. Tilsæt kokosolie og isvand og ælt med fingrene, til dejen samler sig. Tilsæt en ekstra skefuld vand eller to, hvis dejen virker for tør. Form den til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og lad den trække i 30 minutter i køleskabet. Pisk kokosmælk, æg, muskat, rosmarin, salt og peber grundigt sammen i en lille skål. Forvarm ovnen til 190 grader. Pres dejen jævnt ud i en smurt tærteform og op ad formens sider. Prik bunden med en gaffel, så dejen ikke hæver op på midten under bagningen. Hæld kokos-æggeblandingen i tærtebunden og læg fennikelskiverne ovenpå. Stil tærten på midterste rille i ovnen og bag den i 35 minutter, eller til overfladen er sprød og gylden.