Byg en burger
SPONSORERET indhold

Byg en burger

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav forskelligt lækkert tilbehør, og lad hver især bygge deres egen favorit burger.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
06. maj. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Byg en burger
400-500 g hakket oksekød, ca. 10 % fedt
salt, peber
Guacamole:
2 avocadoer
1 fed presset hvidløg
1 spsk. limesaft
1 snittet forårsløg
1-2 spsk. hakket syltet jalapenopeber
Tomatsalsa:
2 tomater
1 lille gul peber
1 forårsløg
evt. 1-2 tsk. finthakket syltet jalapenochili
½ tsk. salt
saften af 1 lime
1 tsk. olivenolie
Agurkesalat:
1 agurk
1 dl æble- eller hvidvinseddike
½ dl vand
3 spsk. sukker
½ tsk. salt
peber
evt. 1 spsk. hakket dild
Desuden:
4 burgerboller, gerne fuldkorns mærkede
2-3 spsk. god mayonnaise, f.eks. Hellmann’s
sprøde salatblade
evt. mild ost i skiver

  1. Krydr kødet med salt og peber. Form 4 flade bøffer ca. 1 cm tykke. Læg dem på grillen, og vend dem nogle gange undervejs, men første gang, du vender dem, skal du være sikker på, at kødet er grillet så meget, at bøffen ikke går i stykker. Sørg for, at kødet er gennemstegt, da det er hakket kød.
  2. Mos avocadoerne, og rør dem med de øvrige ingredienser til guacamolen.
  3. Skær tomaterne i små tern. Skær peberfrugten i små tern. Snit forårsløget fint. Bland tomat- og peberfrugttern, løg, evt. jalapenochili, salt, limesaft og olivenolie.
  4. Snit agurken i tynde skiver. Brug gerne et råkostjern. Lav en lage ved at blande eddike, vand, sukker, salt og peber. Vend agurkeskiverne og evt. dild i lagen. Lad gerne salaten trække 1 times tid tildækket i køleskab inden servering.
  5. Lun burgerbollerne på grillen. Pas på, for de bliver lynhurtig brankede. Flæk og smør burgerbollerne med mayonnaise. Fyld dem med det fyld, du nu har mest lyst til.