Canadaboller
SPONSORERET indhold

Canadaboller: Søde og lette vaniljeboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En rigtig søndagsmorgenting er disse søde og lette vaniljeboller.

Af: Karen Hare Foto: Jesper Glyrskov
12. maj. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 12 stk.

Ingredienser

50 g smør
2 dl mælk
25 g gær
1 æggeblomme
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. sukker
50 g grofthakkede pyntebær
ca. 300 g mel
lidt olie
æggehvide til pensling

  1. Smelt smørret, tag kasserollen fra varmen, og tilsæt mælken.
  2. Når blandingen er fingervarm, hældes den over den smuldrede gær, tilsættes æggeblomme, vaniljesukker, pyntebær, sukker og mel, hvorefter dejen slås, dvs. bearbejdes kraftigt, med en grydeske i nogle minutter.
  3. Dejen hæver en god halv time, sættes på pladen i uregelmæssige boller med to skeer, der er vædet med olie.
  4. Bollerne efterhæver, pensles med sammenpisket æggehvide og bages ved 210 gr. i ca. 14 min.