Candybarer
Da Darleen fandt på disse luksuriøse candybarer, blev alle chokoladeelskerne hjemme hos mig ellevilde. Barerne kan holde sig i op til 2 uger i køleskabet, og vi kan også lide dem frosne!
Ingredienser
3¾ dl rå cashewnødder
3¾ dl dadler, uden sten og grofthakket
1¼ dl mandelsmør
1¼ dl mørk ahornsirup
1¼ dl kokosmel
1¼ dl usødet kokosrasp
½ tsk mandelekstrakt
3¾ dl mørke chokoladeknapper (60% eller højere kakaoindhold)
1½ spsk kokosolie
Sådan gør du:
Kværn cashewnødderne meget fint i en foodprocessor. Tilsæt dadler, mandelsmør, ahornsirup, kokosmel, kokosrasp og mandelekstrakt og kværn, indtil du får en klistret dejbolle.
Kom bagepapir i en lille bradepande og pres cashew- nøddeblandingen ud på papiret til et 2½ cm tykt rektangel. Hvis du synes, det gør det lettere, så kom lidt
vand på fingeren inden. Kom blandingen i køleskabet i 6-8 timer, indtil den er blevet fast.
Bland i mellemtiden chokoladeknapper og kokosolie i en skål af rustfrit stål eller af glas over en gryde med simrende vand (sørg for at vandet ikke rører skålen). Rør rundt i blandingen, indtil den er smeltet, tag skålen af varmen og hæld chokoladeblandingen over den kolde cashewnøddeblanding. Kom baren tilbage i køleskabet og lad den hvile i mindst 1 time, indtil chokoladeglasuren er stivnet.
Tag i bagepapiret og løft baren ud af bradepanden og skær den i rektangler (eller du kan bruge kageforme og lave sjove figurer til børn!). Server med det samme eller opbevar i en lufttæt beholder.
Opskriften er fra Gwyneth Paltrows nye kogebog ”Alt det Bedste”