Carpaccio med basilikum og pinjekerner
Råt kød er lidt en tillidssag, så bestil et godt stykke oksekød hos din slagter, og få ham til at skære det ud i papirtynde skiver til lækker carpaccio. Hvis ikke i er til råt kød, kan du i stedet lave carpaccioen med tunbøffer, som du steger og skærer i tynde skiver.
Ingredienser
Carpaccio med basilikum og pinjekerner
500 g oksekød i meget tynde skiver til carpaccio
Desuden:
100 g blandede spæde salater
1 dl små sorte oliven
100 g parmesanost
4 spsk. god ekstra jomfruolivenolie
flagesalt
friskkværnet peber
3-4 spsk. ristede pinjekerner
1 dl friske basilikumblade
Pynt:
basilikumblade
Dressing:
4 spsk. god mayonnaise, f.eks. Hellmann’s
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. worcestershire sauce
2 spsk. citronsaft
1-2 fed presset hvidløg
salt, peber
Tilbehør:
italiensk flute, gerne ristede i skiver
Sådan laver du carpaccio med basilikum og pinjekerner
1. Fordel kødet på 8 tallerkner.
2. Skyl salaten grundigt, og lad den dryppe af, til den er helt tør. fordel salaten over kødet. Pynt med oliven, høvlede skiver af parmesanost og olivenolie. Krydr med salt, peber, pinjekerner og basilikumblade.
3. Rør ingredienserne til dressingen sammen. dryp lidt dressing over hver anretning, eller server den til i en lille skål. det er vigtigt, at det hele anrettes lige før servering, så det rå kød og friske grønsager ikke står for længe på tallerknerne. server med ristet italiensk brød i skiver.