Cæsar de luxe
En ny variation af en klassiker med ristede kammuslinger, store røde rejer & tabascodressing.
Ingredienser
250 g kammuslinger (optøede, hvis frosne)
250 g store, rå røde rejer u. skal (optøede, hvis frosne)
1 spsk olivenolie
salt, peber
lidt røget paprika
1 frisésalat eller 4 hjertesalat
250-300 g speltcroutons
1 bdt. dild
evt. mikrospirer
Dressing:
1,5 dl fraiche 6%
1 fed knust hvidløg
1-2 spsk reven parmesan
½ tsk sennep
tabasco
Sådan gør du:
Dup skaldyrene tørre med lidt køkkenpapir. Varm olien i en stor pande, og steg kammuslinger og rejer et par minutter på hver side. Drys salt, peber og lidt røget paprika på. Fordel salaterne på fire tallerkener med skaldyrene, og drys med speltcroutoner og dild samt evt. lidt små spirer. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den godt til med tabasco, salt og peber efter behag, før den serveres til salaten.
Energi pr. person: 320 kcal, fedt 29%, protein 36%, kulhydrat 35%