Cheeseburger
SPONSORERET indhold

Cheeseburger

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Cheeseburgeren er et sikkert hit

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
29. jan. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
4 stk.

Ingredienser

Cheeseburger
500 g hakket oksekød, maks. 10 % fedt
salt, peber
1 spsk. olie til stegning
4 burgerboller (se herunder, eller brug købte, gerne med fuldkornsmærke)
4 skiver ost, gerne cheddar
4 spsk. Hellmann’s mayonnaise
1 fed hvidløg
8 salatblade
1 rød peber
12 skiver agurk
Tilbehør:
gnavegrønt
Burgerboller og hotdogbrød
(15-20 stk.)
25 g gær
3 dl vand
1 æg
1½ tsk. salt
2 spsk. olie
3 dl grahamsmel
ca. 350 g hvedemel
3-4 spsk. sesamfrø

  1. Form 4 flade bøffer ca. 1 cm tykke. Krydr med salt og peber. Varm olien op på en pande. Brun bøfferne på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme ca. 4-5 min. på hver side.
  2. Lun og flæk burgerbollerne. Rør mayonnaise med hvidløg, og smør det på bollerne. På hver underbolle lægges salatblade og en bøf. Nu en skive ost, peberfrugt- og agurkeskiver. Læg bolletoppen på.
  3. Burgerboller og hotdogbrød: Smuldr gæren i en skål, og kom vand i, rør det sammen, til gæren er opløst. Pisk ægget i. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen 100 g af hvedemelet. Rør dejen sammen. Drys mel på bordet, og kom dejen ud på det. Ælt dejen godt, til den er elastisk og meget smidig, 5-10 min. Undervejs tilsætter du de 100 g hvedemel.
  4. Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  5. Form 15 lidt flade boller eller 20 aflange hotdogbrød. Lad dem efterhæve med et klæde over. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys dem med sesamfrø. Hvis du laver hotdogbrød, undlader du sesamfrø. Bag bollerne/ brødene ved 225 gr. i ca. 18 min. på midterste ovnribbe.