Cheesecake
SPONSORERET indhold

Cheesecake med creme fraiche og hindbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
05. feb. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Cheesecake
Bund:
200 g digestivekiks
2 spsk. sukker
100 g smeltet smør
Fyld:
600 g flødeost
125 g sukker
2 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
1½ tsk. vaniljeessens eller vaniljesukker
4 æg
½ dl appelsinsaft
Pynt:
2 dl cremefraiche 38 %
75 g flormelis
evt. 1 tsk. vaniljeessens
200 g hindbær
evt. citronmelisse

  1. Mix kiks, sukker og smør sammen i en foodprocessor. For en letsmurt springform, 20 cm i diameter, med bagepapir ved at klippe et rundt stykke bagepapir ud til bunden og strimler til formens sider. Ved at smøre formen først, får du bagepapiret til at sidde fast. Kom kiksemassen i bunden, og pres den sammen med bagsiden af en ske. Stil bunden tildækket i køleskabet, mens du forbereder fyldet.
  2. Rør flødeosten med sukker, appelsinskal og vaniljeessens. Pisk æggene i et ad gangen, nemmest med en håndmixer. Rør appelsinsaften i. Kom fyldet over kiksebunden, og stil kagen i ovnen ved 160 gr. i ca. 1¼ time på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og stil den i køleskab 4-5 timer eller evt. natten over.
  3. Rør cremefraiche med flormelis og evt. vaniljeessens. Smør det over kagen. Pynt med skyllede og afdryppede hindbær og evt. citronmelisse.
  4. Skær kagen ud med en stor skarp kniv.