Chili cheese tops opskrift

Foto: Betina Hastoft Få den bedste opskrift på chili cheese tops. Præcis lige som dem, du får på McDonalds...

Chili cheese tops opskrift

Chili cheese tops: Sådan laver du den populære snack selv

Du kender dem nok fra McDonald’s, men vidste du, at du sagtens kan lave dem selv derhjemme? Det kan du – og her får du en god og nem opskrift på knasende sprøde chili cheese tops med varm smeltet ost indeni.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 2 minutter
cooking Arbejdstid: 20 minutter
totaltime Total: 22 minutter
plate 15-20 stk. chili cheese tops

Det skal du bruge:

  • 200 g mild cheddarost
  • 2 spsk. hakket, syltet jalapeno
  • 1 tsk. stødt chipotlechili eller chipotle-tabasco
  • 1 dl hvedemel
  • ¾ tsk. salt
  • 2 æg
  • 125 g rasp, gerne japansk pankorasp
  • 3-4 dl olie til stegning
  • 1 tsk. flagesalt

Guacamoledip:

  • 2 avocadoer
  • 3 spsk. limesaft
  • salt og peber

Sådan laver du chili cheese tops

  1. Riv osten på et råkostjern. Bland cheddarost, jalapeno og chipotle.
  2. Form det til 15-20 kugler, ved at presse massen godt sammen i hånden.
  3. Vend dem i hvedemel blandet med salt. Vend dem herefter i sammenpisket æg, og til sidst i rasp.
  4. Varm olien op i en lille gryde. Kom en tern franskbrød i. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur.
  5. Frituresteg kuglerne i varm olie ca. 2 min., til de er gyldne. Lad kuglerne dryppe af på køkkenrulle.
  6. Guacamoledip: Mos avocadokødet med limesaft, salt og peber, server dippen til chili cheese tops.

chili-cheese-tops-opskrift.jpg

Hjemmelavede chili cheese tops: En lækker snack

Hvis du er vild med smeltet ost og knasende sprøde snacks, så er disse hjemmelavede chili cheese tops helt sikkert noget for dig. Du kan servere dem som en fin lille appetizer til et glas bobler inden maden, eller som tilbehør til mexicansk mad. Chili cheese tops fungerer også rigtig godt som en lækker salt snack, hvis du har lyst til noget andet – og lidt ekstra – end de sædvanlige popcorn og chips.

Og ja, så fungerer chili cheese tops også rigtigt godt som ’tømmermænds mad’ – kombinationen af det sprøde crispy og salte sammen med den smeltede ost er på en eller anden måde en helt perfekt kombo, hvis stemningen (og alkoholindtaget) har været lidt højt aftenen før.

Chili cheese tops - stærke eller ej?

Er du ikke så meget til det helt stærke, så skru lidt ned for mængden af jalapenos i dine chili cheese tops. Er du omvendt vild med stærk mad, kan du sagtens skrue lidt op for mængden og lave chili cheese tops med ekstra bid i. Du kan servere de lækre små kugler som de er, eller med forskellige slags dip til.

Her har vi valgt at servere guacamole til vores chili cheese tops, men du kan også lave en dip med creme fraiche og lidt krydderurter, som man kan dyppe i eller servere chili cheese tops med en god gang salsa eller en sød chilisauce til. Chili cheese tops fungerer også godt sammen med lidt frisk mango i skiver, selleri eller agurk i stænger og peberfrugt.

Chili cheese tops som forret

Du kan også bruge chili cheese tops som del af en forret eller appetizer-tallerken sammen med fx:

Find flere lækre opskrifter på skønne snacks og appetizers her

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Snacks, Nytårsforret, Chili og Forret