Chili con carne med chili, kanel og bitter chokolade
Skøn chili con carne – her i en version krydret med bl.a. chili, kanel og bitter chokolade.
Ingredienser
2 hakkede løg
1 tsk majsolie
2 hakkede gulerødder
400 g hakket oksekød
1-2 små hele chili
1 tsk mild chilipulver
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt oregano
1 stang kanel
2 dåser flåede, hakkede tomater
lidt hønse- eller grøntbouillon
1 dåse velafdryppede, røde bønner (kidneybeans)
10 g groftreven, mørk chokolade (70% kakaoindhold)
salt, friskkværnet peber.
2 udkernede, grofthakkede peberfrugter.
Avocadodip med granatæble:
Kødet af 2 velmodne avocadoer f.eks af sorten Has
1 udkernet, finthakket chili
limesaft
kerner af ½ granatæble.
Tilbehør:
100 g taco-chips.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:690 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:22 %
-
Kulhydrat:48 %
Sådan laver du chili con carne med chili, kanel og bitter chokolade
Sautér løgene bløde i olie, tilsæt gulerødderne og rist dem med et par minutter. Bland kødet i gryden og svits det gyldent. Rør i det med en gaffel, så det får en grynet konsistens.
Prik chilierne og kom dem og de øvrige krydderier i gryden. Svits det hele kort, tilsæt tomater og evt. lidt bouillon og lad det hele snurre 20-30 minutter. Rør jævnligt.
Bland bønnerne ved, varm dem igennem og smag retten til med chokolade, salt og peber. Vend peberfrugterne i til allersidst, så de bevarer deres knasende konsistens.
Mens retten snurrer laves avocado-dippen: Mos avocadokødet groft med en gaffel, rør og smag det til med chili, limesaft samt salt, peber og granatæblekerner.
Servér retten med avocadodip og taco-chips.