Chilikylling med bagte græskar og salat
Sødt græskar er genialt tilbehør til den stærke chilikylling.
Ingredienser
1 stor flot øko- kylling eller en bornholmerhane
1 spsk muscovadosukker eller brun farin
1½ spsk tamari soya
1½ tsk sambal oelek eller mere, hvis du gerne vil have det ekstra stærkt
saften af 1 lime
lidt salt
1 græsker, f.eks. butternut-squash
3 spsk olivenolie
salt og peber
1 bakke blandet salat
saften af ½ citron
1½ tsk sesamolie
2 spsk finthakket skalotteløg eller rødløg
2 spsk groft hakkede koriander
Tilbehør: brød
Sådan laver du chilikylling
Rens kyllingen og parter dem i 8 stykker. Bland muscovadosukker sammen med soja, chili, olivenolie, limesaft og lidt salt.
Kom kyllingestykkerne i et ovnfast fad og smør dem godt ind i chilimarinaden. Steg kyllingestykkerne i ovnen 40-45 min ved 200 grader til kødet er gennemstegt og skindet sprødt.
Halvér græskaret, fjern kernerne og skær græskaret i grove stykker. Kom græskarstykkerne på bageplade med bagepapir. Hæld godt med olivenolie på dem og krydr med salt og peber. Bag græskarrene ca. 35 min ved 200 grader til de er møre og lækre.
Bland salaten med citronsaft, sesamolie, skalotteløg og koriander.
Servér chilikyllingen med bagte græskar og salat.