Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chocolate chip cookie
Foto: Line Thit Klein

Chocolate chip cookie

Chocolate chip cookie

Cookies med et sprødt ydre og en blød kerne smager fabelagtigt toppet med en kugle vaniljeis.

30 minutter
Print
6 store cookies

100 g smør, blødt
80 g brun farin
75 g sukker
1 æg
150 g mel
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe
66% fra Valrhona

Tilbehør: 1 liter vaniljeis

Sådan bager du chocolate chip cookies

RØR smør, brun farin og sukker godt sammen i en skål, indtil en cremet og let konsistens er opnået. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, bagepulver og salt i.

HAK chokoladen groft, og vend den i dejen.

FORM til 6 kugler, fordel dem i de små pander, og tryk dem let flade. Bag i 10-12 min ved 180 grader varmluft, til de er gyldne.

TAG dem ud af ovnen, og lad dem køle af i fem minutter inden servering. Servér med en kugle vaniljeis oven på hver cookie, og spis med det samme.

TIP! Det er et amerikansk (og superhyggeligt) fænomen at bage kagerne i små støbejernspander, men du kan også lave almindelige cookies af dejen og spise dem lune med is til.


PRØV OGSÅ: Peanutcookies

Se, hvad vi ellers skriver om: Cookies, Kage, Amerikansk mad og Bageopskrifter