Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Chocolate chip cookie
Foto: Line Thit Klein

Chocolate chip cookie

Chocolate chip cookie

Cookies med et sprødt ydre og en blød kerne smager fabelagtigt toppet med en kugle vaniljeis.

clock 30 minutter
printer Print
plate 6 store cookies

100 g smør, blødt
80 g brun farin
75 g sukker
1 æg
150 g mel
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe
66% fra Valrhona

Tilbehør: 1 liter vaniljeis

Sådan bager du chocolate chip cookies

RØR smør, brun farin og sukker godt sammen i en skål, indtil en cremet og let konsistens er opnået. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, bagepulver og salt i.

HAK chokoladen groft, og vend den i dejen.

FORM til 6 kugler, fordel dem i de små pander, og tryk dem let flade. Bag i 10-12 min ved 180 grader varmluft, til de er gyldne.

TAG dem ud af ovnen, og lad dem køle af i fem minutter inden servering. Servér med en kugle vaniljeis oven på hver cookie, og spis med det samme.

TIP! Det er et amerikansk (og superhyggeligt) fænomen at bage kagerne i små støbejernspander, men du kan også lave almindelige cookies af dejen og spise dem lune med is til.


PRØV OGSÅ: Peanutcookies

Se, hvad vi ellers skriver om: Cookies, Kage, Amerikansk mad og Bageopskrifter