Chokoladekage, orange
SPONSORERET indhold

Choko-orangekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den perfekte hyggekage. Ikke prangende af af udseende, men til gengæld himmelsk af smag.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
02. sep. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
Choko-orangekage til 7 personer | Total: en time

Ingredienser

Choko-orangekage

300 g blødt smør
300 g rørsukker
5 æg
350 g mel
1 tsk bagepulver
50 g kokosmel
½ tsk salt
2 økologiske appelsiner, skal og saft herfra
200 g grofthakket chokolade

Sådan laver du choko-orangekage

1. Tænd ovnen på 170 grader. Pisk smør og sukker, til det er en cremet, lys og luftig masse, og pisk så æggene i et ad gangen, mens du pisker grundigt mellem hvert æg. Vend melet og bagepulveret sammen, og vend det sammen med kokosmelet og saltet i dejen.

2. Tilsæt appelsinsaft og -skal og chokoladestykker, og vend dejen sammen et par gange, til alle ingredienser er godt blandet. Fyld dejen i en smurt springform eller i en aflang sandkageform.

3. Bages 50-60 minutter, indtil en tandstik kommer helt ren ud.