Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

hvid chokolade dessert
Foto: Maja Ambeck Vase Maja Ambeck Vase er blogger og kogebogsforfatter. Se mere på Chocolat.dk.

Hvid chokolade med ribs og lakrids

Chokoladebrud med hvide ribs, lakrids & knas

Jeg er stor fortaler for at stoppe madspild og tryller ofte små lækkerier ud af rester, jeg har liggende på køkkenbordet. Her er en rest chokolade, en håndfuld hvide ribs og lidt blomster forvandlet til et simpelt og smukt chokoladebrud, der smelter vidunderligt på tungen.

clock 15 minutter
printer Print
plate 4-6 personer

150 g hvid chokolade af god kvalitet
2 spsk hvide ribs
½ tsk rålakridspulver
½ tsk kandiseret viol
lilla, spiselige blomster

Sådan laver du chokoladebrud med hvide ribs

Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.

Placer en kagering/kageudstikker (12-14 cm i diameter) på et skærebræt med bagepapir, og fordel chokoladen heri.

Pynt med friske ribs, lakridspulver og kandiseret viol.

Sæt formen i fryseren i ca. 10 minutter, til chokoladen har sat sig.

Pynt med blomsterblade, og nyd det til en god kop kaffe.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chokolade, Ribs og Lakrids