Chokoladeis med appelsin-ingefær-salat
SPONSORERET indhold

Chokoladeis med appelsin-ingefær-salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmelavede is er altid et sikkert hit. Prøv eventuelt denne dessertvariant med en appelsin-ingefær-salat oveni.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
12. apr. 2016 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 20 min.
Indfrysning/trækketid: ca. 2 timer
Chokoladeis-parfait:
2 æggeblommer
60 g sukker
100 g mørk chokolade
2½ dl piskefløde
Appelsin-ingefær-salat:
1 dl appelsinjuice
100 g sukker
1 spsk. frisk ingefær (finthakket)
3-4 appelsiner

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad den køle lidt af. Pisk æggeblommer skummende med sukker. Pisk fløden til letpisket flødeskum.
  2. Rør chokoladen i æggeblommeskummet, og vend flødeskummet i med en dejskraber. Fyld iscremen i små portionsforme, og sæt dem straks i fryseren. Frys isen i ca. 2 timer.
  3. Kog juice og sukker til en tyk lage. Kog ingefærren mør i sukkerlagen i ca. 10 min. Lad lagen køle af.
  4. Skær appelsinerne til appelsinfileter (ligesom på billedet), og lad appelsinerne trække i ingefærlagen mindst en time, inden du servérer chokoladeisen med appelsin-ingefærsalaten.