Chokoladekage med bagte blommer
SPONSORERET indhold

Chokoladekage med bagte blommer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Saftig chokoladekage med bagte blommer - uhm!

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
14. sep. 2015 | Opskrift | Hjemmet
1 kage, 8 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 45 min.
125 g smør
200 g mørk chokolade
1¼ dl fløde (9%)
3 æg
150 g sukker
1 spsk. kakao
175 g mel
smør (til formen)
500 g blommer
ca. 75 g sukker (efter smag)
25 g smør
Drys: kakao

  1. Smelt smørret, tilsæt hakket chokolade og fløde, og rør, til chokoladen er smeltet. Pisk æggene i massen, og sigt derefter de tørre ingredienser ned i skålen. Rør dejen sammen, og hæld den i en smurt springform (22 cm i diameter)
  2. Bag kagen i ca. 45 min. ved 165 grader.
  3. Halvér blommerne, og fjern stenene. Læg blommerne tæt sammen i et tærtefad med den buede side nedad. Drys med sukker, og dryp smeltet smør over blommerne.
  4. Stil fadet ind i ovnen ved siden af kagen, og bag også blommerne i ca. 45 min. ved 165 gr. Giv dem evt. overvarme i nogle min., når chokoladekagen er taget ud af ovnen, så overfladen karamelliserer lidt.
  5. Servér kagen med bagte blommer, og drys med kakao.