Chokoladekage med brombærcreme

Foto: Martin Dyrløv Mums!

Chokoladekage med brombærcreme

For tiden bugner buskene af vilde brombær, og de søde sorte bær er fantastiske at bruge i både kager og desserter. Bag en let chokoladekage, del den i 3 bunde, og læg dem sammen med en frisk brombærcreme. Voila!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 kage til ca. 12 personer

Kagebunde:

  • 50 g smør
  • 5 æg
  • 150 g sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g hvedemel
  • 3 spsk. kartoffelmel
  • 3 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver

Brombærcreme:

  • 250 g friske eller frosne brombær
  • 50 g sukker
  • ½ dl vand
  • 2 tsk. citronsaft
  • ¼ liter piskefløde
  • ¼ liter cremefraiche 38%
  • 3 spsk. flormelis

Pynt:

  • 2-3 spsk. kakao
  • 2-3 spsk. kakao
  • frisk skovsyre

Sådan gør du:

  1. Kagebunde: Smelt smørret, og lad det køle af. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en springform (24 cm) med smør, drys den med mel, og bank det overskydende mel ud af formen.
  2. Pisk æg, sukker og salt med en håndmikser eller på en røremaskine i 10-12 min., til det er en tyk og luftig creme.
  3. Sigt alle de tørre ingredienser sammen, og vend dem forsigtigt i æggemassen lidt ad gangen.
  4. Vend smørret i, og fyld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i 35-40 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den tages ud på en rist. Afkøl.
  5. Brombærcreme: Bland brombær, sukker, vand og citronsaft i en bredbundet gryde, og varm det forsigtigt igennem, til sukkeret er smeltet. Hæld det ud på et fad, og afkøl. Sæt det i køleskabet, så det bliver helt koldt. Dryp bærrene af i en sigte, og gem saften.
  6. Pisk piskefløde, cremefraiche og flormelis stift med en håndmikser. Tilsæt de afdryppede brombær, og pisk cremen igennem.
  7. Del kagen i 3 bunde. Læg en kagebund i en ren springform, og dryp kagen med brombærsaft. Læg halvdelen af brombærcremen på kagebunden, og gentag med en bund, saft og creme. Læg den sidste bund på cremen, tryk den let til, og sæt kagen i køleskabet i mindst 3 timer (og gerne til næste dag).
  8. Tag kagen ud af formen, og sæt den på et fad. Pynt med sigtet kakao, friske bær og skovsyre.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Du kan sagtens lave kagen med andre bær, fx. hindbær, men brombær er gode, fordi de ikke bliver så let mast.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Brombær, Kage, Chokoladekage og Bageopskrifter