Ingredienser
Kagebunde:
275 g hvedemel
275 g sukker
85 g kakao
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 æg
200 g græsk yoghurt 10 %
100 g smeltet smør
2 tsk. vaniljesukker
1½ dl friskbrygget kaffe eller kogende vand
evt. 3-4 spsk. likør, mørk rom eller whisky
Mousse:
400 g mørk chokolade (min. 60 %)
4 dl piskefløde
4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
6 æggehvider (evt. pasteuriserede)
1 dl sukker
Til formen:
smør og kakao
Pynt:
chokoladespåner eller hakket chokolade
evt. rød skovsyre
Sådan gør du:
- Til formen: Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Smør 4 lagkageforme (20 cm) grundigt med smør, og drys dem med sigtet kakao.
- Kagebunde: Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
- Pisk æg sammen med yoghurt, smør og vaniljesukker i en anden skål, og rør blandingen sammen med de tørre ingredienser.
- Rør friskbrygget kaffe eller næsten kogende vand i dejen lidt ad gangen, og fordel dejen i formene (ca. 300 g i hver).
- Bag kagerne i 15-18 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og vend dem ud på en rist til afkøling.
- Mousse: Hak chokoladen groft, overhæld den med kogende fløde, og lad det stå i 2-3 min. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og rør æggeblommerne i.
- Pisk æggehvider og sukker til glat marengs med en håndmikser. Vend en tredjedel af marengsmassen i chokoladen, og fold så resten i med let hånd.
- Sæt moussen i køleskab i 45 min. – evt. i en sprøjtepose.
- Kage: Stænk evt. kagerne med likør, og læg dem sammen med ca. ⅔ af chokolademoussen i en springform eller kagering. Sæt kagen koldt i mindst 2 timer.
- Tag kagen ud af formen, og smør resten af moussen på top og sider. Træk evt. et rillet mønster i moussen, og pynt med chokoladespåner eller hakket chokolade og evt. blade fra rød skovsyre.
Tip:
Lav evt. halv portion enten som en lav kage med 2 bunde eller som en "chokolademåne" med 4 halve bunde.