Nutellakage
SPONSORERET indhold

Chokoladekage med nutellaganache

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Konfektagtig chokoladekage med cremet nutellaganache. Her er kagen til de seriøse chokoladeelskere.

Af: Maja Ambeck Vase Foto: Maja Ambeck Vase
13. mar. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
10-12 personer | Total: 25 min

Ingredienser

Chokoladekage:
200 g mørk chokolade
100 g smør
200 g sukker
4 æg

Nutellaganache:
75 g mørk chokolade
150 g Nutella
1 1/2 dl piskefløde

Pynt:
stedmoderblomster eller andre spiselige blomster
1 spsk kandiserede violer

Sådan bager du kagen med nutella

  1. Chokoladekage: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af vandbadet, og rør sukker i.
  2. Pisk æggene let sammen, og rør dem i. Kom dejen i alang form (35 x 11 cm), og bag kagen ved 175 grader i cirka 25 minutter.
  3. Sæt den i køleskabet natten over.
  4. Ganache: Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Tilsæt nutella.
  5. Bring fløden i kog, og hæld den over chokolade-nutella-blandingen.
  6. Rør rundt, indtil ganachen samler sig og bliver blank.
  7. Stavblend ganachen, og sæt den på køl natten over.
  8. Pynt: Smør et jævnt lag ganache på kagen, og træk striber med en ske på tværs af kagen.
  9. Pynt med for eksempel stedmoderblomster, hvis du kan skaffe det, og kandiserede violer.
  10. Du kan også pynte med hakkede nødder eller frysetørrede bær.

Anbefalet til dig