SPONSORERET indhold
Chokoladekage med nutellaganache
Konfektagtig chokoladekage med cremet nutellaganache. Her er kagen til de seriøse chokoladeelskere.
10-12 personer |
Total: 25 min
Ingredienser
Chokoladekage:
200 g mørk chokolade
100 g smør
200 g sukker
4 æg
Nutellaganache:
75 g mørk chokolade
150 g Nutella
1 1/2 dl piskefløde
Pynt:
stedmoderblomster eller andre spiselige blomster
1 spsk kandiserede violer
Sådan bager du kagen med nutella
- Chokoladekage: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af vandbadet, og rør sukker i.
- Pisk æggene let sammen, og rør dem i. Kom dejen i alang form (35 x 11 cm), og bag kagen ved 175 grader i cirka 25 minutter.
- Sæt den i køleskabet natten over.
- Ganache: Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Tilsæt nutella.
- Bring fløden i kog, og hæld den over chokolade-nutella-blandingen.
- Rør rundt, indtil ganachen samler sig og bliver blank.
- Stavblend ganachen, og sæt den på køl natten over.
- Pynt: Smør et jævnt lag ganache på kagen, og træk striber med en ske på tværs af kagen.
- Pynt med for eksempel stedmoderblomster, hvis du kan skaffe det, og kandiserede violer.
- Du kan også pynte med hakkede nødder eller frysetørrede bær.