Chokoladekage med orange
SPONSORERET indhold

Chokoladekage med orange

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
14. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 personer

Ingredienser

175 g sukker
2 æg
100 g hakket mørk appelsinchokolade
2 tsk. reven usprøjtet appelsinskal
150 g hvedemel
3 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 dl yoghurt
200 g blødt smør
Chokocreme:
100 g hakket mørk appelsinchokolade
2 spsk. vand
100 g smør
150 g flormelis
Pynt:
evt. usprøjtet appelsinskal

  1. Pisk sukker og æg, til det er skummende. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og chokolade, og vend det i sukker og æg. Rør yoghurt i. Pisk smørret i.
  2. Kom dejen i en smurt form 1½ l. Her har vi brugt en skorstensform, men du kan også bruge en brødform. Bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på andennederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  3. Smelt chokolade og vand sammen over vandbad eller i mikroovn. Lad det køle lidt af. Rør chokolade, smør og flormelis sammen til en jævn og tyk glasur. Smør det på kagens top i et lidt tykt lag. Pynt evt. med appelsinskal.