Hjemmelavede chokoladekiks med et drys peanuts
Barndommens klassiske chokoladekiks når nye højder. Mellem de sprøde kiks gemmer sig fløjlsblød mælkechokoladeganache og finthakkede peanuts.
Ingredienser
Kiks:
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g smør, koldt
1 nip salt
½ æg
Chokoladeganache:
120 g mælkechokolade af god kvalitet
80 ml piskefløde
20 g glukosesirup
Pynt:
20 g salte peanuts
Sådan laver du hjemmelavede chokoladekiks
Kiks:
1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.
2. Stik små cirkler (5 cm i diameter) ud af dejen med en rund kageudstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
3. Bag kiksene i 10-12 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad dem køle af.
Chokoladeganache:
1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
2. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen.
3. Kom ganachen i køleskabet i et par timer, til den har sat sig lidt.
4. Kom derefter ganachen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt den ud på halvdelen af kiksene.
5. Saml med de resterende kiks. Hak de salte peanuts fint, og rul kiksens sider i dem.
TIP
Chokoladekiksene smager allerbedst friske, men holder sig også fint i et par dage i en boks i køleskabet.