Chokolademarquise med karamelsauce
SPONSORERET indhold

Chokolademarquise med karamelsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
15. maj. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(10 personer)

Ingredienser

Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 4½ time, heraf arbejdstid: 1½ time
1 blad husblas
1 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
100 g mælkechokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. sukker
75 g grofthakket, mørk chokolade
4 spsk. Grand Marnier
2 tsk. reven appelsinskal
3 dl piskefløde
Desuden:
1 rouladebund (se opskriften via link til Hindbær-Charlotte i glas, nedenfor og tilsæt 2 spsk. kakaopulver)
Tilbehør:
både eller tern af forskellige meloner og vindruer
Karamelsauce:
3 spsk. sirup
11⁄2 dl piskefløde
10 g smør
3 spsk. sukker

  1. Chokolademarquise: Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Kog fløden op, og opløs den knugede husblas heri. Tag gryden fra varmen. Hak de 100 g mørk og de 100 g mælkechokolade, og smelt dem i fløden. Lad det afkøle ca. 10 min.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med sukker, og vend dem i chokoladen. Rør hakket chokolade, Grand Marnier og reven appelsinskal i.
  3. Pisk fløden til skum, og vend den i chokoladeblandingen.
  4. Skær den bagte rouladebund til, så du har 2 stykker kage, der passer til en 2 l brødform. Læg den ene i en brødform foret med bagepapir. Fordel moussen over. Læg den anden kagebund over.
  5. Pak film over, og stil den i fryseren i 2-3 timer. Skær den i skiver og servér den med karamelsauce.
  6. Karamelsauce: Kog alle ingredienserne sammen i 3-4 min. Afkøl saucen.