Ingredienser
Arbejdstid:
25 min.
Kogetid:
3 min.
Ikke fryse-egnet
(4-6 personer)
200 g mørk chokolade (min. 60%)
1¾ dl piskefløde
2 past. æggeblommer (1 bæger)
3 past. æggehvider (2 bægre)
2 spsk sukker
evt. 2 spsk cognac, likør, mørk rom eller whisky
Pynt: evt. 1 dl piskefløde og 50 g mørk chokolade
- Hak chokoladen groft, og overhæld den med kogende fløde.
- Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og rør æggeblommerne i.
- Pisk æggehvider og sukker til glat marengs med en håndmikser.
- Vend en tredjedel af marengsmassen i chokoladen og fold så resten i med let hånd.
- Tilsæt evt. spiritus og fordel moussen i 4-6 glas. Stil dem koldt indtil servering (min. 3 timer).