Chokolademousse
SPONSORERET indhold

Nem chokolademousse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
05. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
25 min.
Kogetid:
3 min.
Ikke fryse-egnet
(4-6 personer)
200 g mørk chokolade (min. 60%)
1¾ dl piskefløde
2 past. æggeblommer (1 bæger)
3 past. æggehvider (2 bægre)
2 spsk sukker
evt. 2 spsk cognac, likør, mørk rom eller whisky
Pynt: evt. 1 dl piskefløde og 50 g mørk chokolade

  1. Hak chokoladen groft, og overhæld den med kogende fløde.
  2. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og rør æggeblommerne i.
  3. Pisk æggehvider og sukker til glat marengs med en håndmikser.
  4. Vend en tredjedel af marengsmassen i chokoladen og fold så resten i med let hånd.
  5. Tilsæt evt. spiritus og fordel moussen i 4-6 glas. Stil dem koldt indtil servering (min. 3 timer).