chokolademoussekage uden sukker

Foto: Kim Holthe Mums!

Lækker chokolademoussekage uden sukker

Sommerens søde sager kan også bages uden sukker. Vi har sødet denne med Sukrin, som fås i de fleste velassorterede supermarkeder. Eller i helsekosten. Chokolademoussekagen smager lige godt, om du serverer den frossen eller ved stuetemperatur.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 kage til ca. 12 stk.

Kagebund:

  • 5 æggehvider
  • 90 g Sukrin+
  • 50 g sukkerfri chokolade
  • 120 g fintmalede mandler
  • 1 spsk. hvedemel (kan udelades, hvis du ikke tåler gluten)
  • 1 1/2 tsk. bagepulver

Mousse:

  • 5 æggeblommer
  • 80 g sukrinmelis
  • 1/2 tsk. vaniljepulver (ev. 1 tsk. vaniljesukker)
  • 1 spsk. kakao
  • 5 dl fløde

Pynt:

  • 1 bakke jordbær
  • lidt sukkerfri chokolade
  • lidt sukkerfri chokolade

Sådan gør du:

  1. Kagebunden: Pisk æggehvider stive, og rør derefter Sukrin+ i. Hak chokoladen fint, og vend det i æggehviderne sammen med de fintmalede mandler, hvedemel og bagepulver.
  2. Læg bagepapir i bunden af en springform, og pensl med lidt smør langs kanterne. Hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen på midterste ovnrille ved 175 grader i 35-40 min. Afkøl kagen i formen.
  3. Tag kagen ud af formen, og fjern bagepapiret. Rengør springformen, og læg kagebunden tilbage i formen.
  4. Mousse: Pisk æggeplommer og sukrinmelis til en luftig æggesnaps. Bland kakao og vaniljepulver/-sukkeret sammen, og sigt det i æggeblandingen.
  5. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i blandingen. Hæl blandingen over kagebunden og sæt den på køl.
  6. Riv lidt chokolade, og strø det over kagen, og pynt med jordbær, eller andre friske bær, samt citronmelisse.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

En herlig, luftig sommerkage med skøn smag af chokolade og friske bær. Du kan ikke smage, der ikke er sukker i!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Chokoladekage og Bageopskrifter