chokolademoussekage uden sukker
SPONSORERET indhold

Lækker chokolademoussekage uden sukker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sommerens søde sager kan også bages uden sukker. Vi har sødet denne med Sukrin, som fås i de fleste velassorterede supermarkeder eller i helsekosten. Chokolademoussekagen smager lige godt, om du serverer den iskold eller ved stuetemperatur.

Af: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe
19. jul. 2021 | Opskrift | Hjemmet
1 kage til ca. 12 stk.

Ingredienser

Kagebund:

  • 5 æggehvider
  • 90 g Sukrin+
  • 50 g sukkerfri chokolade
  • 120 g fintmalede mandler
  • 1 spsk. hvedemel (kan udelades, hvis du ikke tåler gluten)
  • 1 1/2 tsk. bagepulver

Mousse:

  • 5 æggeblommer
  • 80 g sukrinmelis
  • 1/2 tsk. vaniljepulver (ev. 1 tsk. vaniljesukker)
  • 1 spsk. kakao
  • 5 dl fløde

Pynt:

  • 1 bakke jordbær
  • lidt sukkerfri chokolade
  • lidt sukkerfri chokolade

Sådan gør du:

  1. Kagebunden: Pisk æggehvider stive, og rør derefter Sukrin+ i. Hak chokoladen fint, og vend det i æggehviderne sammen med de fintmalede mandler, hvedemel og bagepulver.
  2. Læg bagepapir i bunden af en springform, og pensl med lidt smør langs kanterne. Hæld dejen i formen. Bag kagen i ovnen på midterste ovnrille ved 175 grader i 35-40 min. Afkøl kagen i formen.
  3. Tag kagen ud af formen, og fjern bagepapiret. Rengør springformen, og læg kagebunden tilbage i formen.
  4. Mousse: Pisk æggeplommer og sukrinmelis til en luftig æggesnaps. Bland kakao og vaniljepulver/-sukkeret sammen, og sigt det i æggeblandingen.
  5. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i blandingen. Hæl blandingen over kagebunden og sæt den på køl.
  6. Riv lidt chokolade, og strø det over kagen, og pynt med jordbær, eller andre friske bær, samt citronmelisse.

Anbefalet til dig