Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Chokoladeparfait med makroner
Foto: Thomas Hergaard

Chokoladeparfait med makroner - opskrift fra Hjemmet

Chokoladeparfait med makroner

plate (ca. 1 liter)
printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 5 min.
Frysetid: 4-6 timer
1½ dl vand
100 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
1 stang vanilje
¼ l piskefløde
125 g mørk chokolade
125 g makroner

  1. Pisk æggeblommerne cremet med sukkerlage (evt. tilberedt med farin eller rørsukker i stedet for hvidt sukker).
  2. Smelt chokoladen i mikroovn eller vandbad og vend den i æggeblommecremen.
  3. Pisk fløden til skum og vend den i chokoladecremen.
  4. Knus makronerne groft og vend dem i.
  5. Fyld isen i en form og stil den i fryseren 4-6 timer. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Makroner og Chokolade