Chokoladesalami
Helle for en ckokopølsemad!
Ingredienser
1 RULLE: 20–25 stykker
300 g tørrede figner
2 spsk cognac
40 g pistacienødder
40 g valnødder
40 g mandler
75 g dadler uden sten
50 g mørk chokolade (70 %)
1 nip stødt kanel
1 nip stødt kryddernellike.
1 tsk flagesalt.
Sådan gør du
Skyl fignerne, og klip den hårde stilk af. Skær dem i strimler, og læg dem i en skål. Hæld cognac over, og lad det stå og trække i 30 minutter. Kør fignerne en gang i blenderen. Hak nødder, mandler, dadler og chokolade groft.
Kom alle de hakkede ting og krydderierne op i en skål, og ælt det sammen med figenmassen. Form massen til en pølse, ca. 4 cm tyk, og pak den ind i smørrebrødspapir eller bagepapir.
Lad rullen ligge køligt i mindst et døgn. Skæres i skiver på ½ cm’s tykkelse.
Få mere insipration til julens søde sager her