Chokoladesalami
SPONSORERET indhold

Chokoladesalami

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Helle for en ckokopølsemad!

Af: Uddrag fra bogen ”VIld med chokolade” af Elisabeth Johansson
11. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1 RULLE: 20–25 stykker

300 g tørrede figner
2 spsk cognac
40 g pistacienødder
40 g valnødder
40 g mandler
75 g dadler uden sten
50 g mørk chokolade (70 %)
1 nip stødt kanel
1 nip stødt kryddernellike.
1 tsk flagesalt.

Sådan gør du

Skyl fignerne, og klip den hårde stilk af. Skær dem i strimler, og læg dem i en skål. Hæld cognac over, og lad det stå og trække i 30 minutter. Kør fignerne en gang i blenderen. Hak nødder, mandler, dadler og chokolade groft.

Kom alle de hakkede ting og krydderierne op i en skål, og ælt det sammen med figenmassen. Form massen til en pølse, ca. 4 cm tyk, og pak den ind i smørrebrødspapir eller bagepapir.

Lad rullen ligge køligt i mindst et døgn. Skæres i skiver på ½ cm’s tykkelse.

Få mere insipration til julens søde sager her