Ingredienser
2 dl mælk
25 g gær
50 g finvalsede havregryn (ca. 11/2 dl)
50 g mørkt chokolade med mindst 70% kakaoindhold
1 æg
2 spsk fedtstof
1 spsk sukker
325 g hvedemel
- Lun 2 dl mælk. Smuldr 25 g gær i et bagefad og rør den ud i den lune mælk.
- Tilsæt 50 g finvalsede havregryn (ca. 11/2 dl) og lad det trække ca. 5 min. Tilsæt 50 g mørkt, grofthakket chokolade med mindst 70% kakaoindhold, 1 æg, 2 spsk fedtstof og 1 spsk sukker.
- Bland ca. 325 g (ca. 51/2 dl) hvedemel i lidt ad gangen, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt. Stil den tildækket til hævning ca. 30 min.
- Slå dejen ned og rul den til et stykke på 20x30 cm og ca. 11/2 cm tykt. Del dejen i 20 firkanter. Læg stykkerne på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve 15 min.
- Bag chokoladestykkerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.