Chokoladetærte med kaffelikør
SPONSORERET indhold

Chokoladetærte med kaffelikør

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En hjemmelavet chokoladetærte til den søde tand går man aldrig galt i byen med.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl og Bente Nissen Lundsgaard
15. jul. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(8 pers.)

Ingredienser

Dej:
100 g smør
175 g hvedemel
2 spsk sukker
1 knsp. salt
1 æg
Trøffelfyld:
250 g mørk chokolade
1½ dl piskefløde
150 g flormelis
100 g blødt smør
3 spsk. Kahlua
Tilbehør:
frisk frugt

  1. Smuldr smør med hvedemel, sukker og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) hermed.
  2. Forbag tærtebunden ca. 25-30 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe, til den er gylden og gennembagt. Afkøl tærtebunden. 3. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  3. Varm fløde og flormelis op til kogepunktet. Hæld fløden ned i chokoladens midte lidt ad gangen, og rør rundt. Når al chokoladen er smeltet, tilsæt da smørret i små klumper. Rør Kahlua i. Fordel trøffelfyldet i tærtebunden. Stil tærten i køleskabet et par timer, til trøflen er blevet fast. Server tærten med frisk frugt og et glas Kahlua.