Chokoladetrøfler med Calvados
Tid: ca. 20 min. plus tid til afkøling (ca. 24 stk.)
½ dl Calvados (kan erstattes af Armagnac)
1 dl piskefløde
200 g god mørk chokolade
kakaopulver til pynt
1. Kom Calvados og fløde i en gryde, og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
2. Hak chokoladen, og læg den i gryden. Lad den ligge, indtil den er helt smeltet, før chokoladeblandingen røres blank og ensartet.
3. Beklæd en lille form på ca. 15 x 15 cm med bagepapir, og hæld massen heri. Lad chokoladen afkøle ved stuetemperatur, og stil den derefter tildækket i køleskab natten over.
4. Tag trøffelmassen ud, og form den med en ske. Vend trøflerne i kakaopulver.
Opbevar trøflerne på køl til den skal spises.
»Se flere opskrifter på lækker julekonfekt her.