Ingredienser
Tid: 20 min.
Bagetid: 2-3 min. (pr. vaffel)
175 g hvedemel
3 spsk. kakao
3 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
¼ l piskefløde
¼ l vand
½ tsk. smør
Pynt:
6 friske figner
25 g mørk chokolade
25 g pistacienødder
flormelis
- Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker og salt sammen.
- Pisk fløden til skum.
- Pisk vandet i melblandingen sammen med halvdelen af flødeskummet.
- Vend resten af flødeskummet i dejen.
- Varm vaffeljernet godt op, og pensl pladerne med lidt smeltet smør.
- Kom ca. ¾ dl dej i jernet, og bag vaflen i 2-3 min. ved høj varme. Bag resten af vaflerne.
- Servér vaflerne med figner skåret i kvarte, høvlet chokolade og pistacienødder. Drys med flormelis.