Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Chokoladevafler med figner
Foto: Columbus Leth

Chokoladevafler med figner - opskrift fra Hjemmet

Chokoladevafler med figner

Sprøde vafler med friske figner.

plate 6 personer
printer Print

Tid: 20 min.
Bagetid: 2-3 min. (pr. vaffel)
175 g hvedemel
3 spsk. kakao
3 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
¼ l piskefløde
¼ l vand
½ tsk. smør
Pynt:
6 friske figner
25 g mørk chokolade
25 g pistacienødder
flormelis

  1. Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker og salt sammen.
  2. Pisk fløden til skum.
  3. Pisk vandet i melblandingen sammen med halvdelen af flødeskummet.
  4. Vend resten af flødeskummet i dejen.
  5. Varm vaffeljernet godt op, og pensl pladerne med lidt smeltet smør.
  6. Kom ca. ¾ dl dej i jernet, og bag vaflen i 2-3 min. ved høj varme. Bag resten af vaflerne.
  7. Servér vaflerne med figner skåret i kvarte, høvlet chokolade og pistacienødder. Drys med flormelis.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Vafler og Bageopskrifter