sund hverdagsmad
SPONSORERET indhold

Chowder med kalkun & grønt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn & Susanne Knutzen Foto: Nicolai Mørk
22. nov. 2013 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

2 tsk smør
2 skiver fintstrimlet serranoskinke
250 g kalkunkød i små tern
1 hakket løg
1 fed knust hvidløg
1 snittet porre (gem lidt top til pynt)
2 stilke fintsnittet bladselleri
1 spsk hvedemel
salt, friskkværnet peber
2-3 tsk røget paprika
2 bagekartofler skåret i tern (ca. 400 g)
1 liter minimælk
1 dl fløde 9%
ca. 200 g majs

Servering:
Fintsnittet porretop og karse

Sådan gør du:

Varm smørret i en gryde og svits skinke, kalkunkød, løg, hvidløg, porre og bladselleri heri under omrøring et par minutter. Drys mel over, rør om og krydr med salt, peber og paprika. Tilsæt kartoffel, mælk og fløde. Lad det hele snurre i ca. 15 minutter, eller til kartoflerne er møre. Kom majsene i gryden og kog yderligere i to minutter. Server suppen i skåle med porre og karse på toppen.

Energi pr. person: 390 kcal, fedt 20%, protein 31%, kulhydrat 49%