Christiansø-sild med æggesalat
Foto: Thomas Hergaard

Christiansø-sild med æggesalat - opskrift fra Hjemmet

Christiansø-sild med æggesalat

printer Print

Arbejdstid:
20 min.
Kogetid:
10 min.
16 christiansø-sildefileter (f.eks. Ruths Christiansøsild med tomat)
4 skiver nybagt rugbrød
1 stor tomat (i skiver)
Æggesalat:
2-3 æg (hårdkogte)
50 g god mayonnaise
1 tsk dijonsennep
ca. 1 /2 tsk karry
salt og friskkværnet peber
ca. 2 spsk karse (klippet)
Pynt:
1/2 porre (i tynde strimler)
2 tsk persillepesto

  1. Æggesalat: Bland mayonnaise med sennep, krydderier, hakkede æg og karse. Smag til med salt og peber.
  2. Læg 4 sildefileter på hver skive brød.
  3. Læg en skive tomat på sildene.
  4. Læg en skefuld æggesalat på hver tomatskive.
  5. Bland tynde strimler porre med lidt pesto, og kom det på toppen af hver christiansø-sildemad.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk og Hovedret