Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chutney opskrift med pære og peberfrugt
Foto: Mikkel Adsbøl Chutney med pære og rød peberfrugt

Chutney opskrift med pære og peberfrugt

Chutney med pære og rød peberfrugt

Server chutneyen sammen med en juleskinke, kogt hamburgerryg eller flæskesteg. Eller brug opskriften sammen med ovnstegt stegeflæsk og server retten som en slags "pære-flæsk"

40
Print

2 rødløg
2 pærer
2 peberfrugter, røde
30 g svesker
30 g abrikos
15 g flydende Kærgaarden steg og bag
4-5 kanel stænger
skallen fra en appelsin
1/2 tsk tørret chili
1 dl vand
salt og peber

Energi pr. person:
20 Kcal

Sådan laver du chutney

Snit rødløgene til strimler. Svits dem i en gryde med fedtstof. Hak pære og rød peberfrugter til små tern, og kom dem i gryden. Lad det simre nogle min. Hak svesker og abrikos meget fint. Tilsæt dem til gryden. Hæld 1 dl vand på og kom kanel, appelsinskal, chili, salt og peber med i gryden.

Læg låg på og lad det simre ved svag varme i ca. 30 min. Hæld evt. ekstra vand i gryden, hvis vandet koger fra.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chutney, Dansk mad og Tilbehør